Božanska Ženska in moška energija

 

V današnjem času je ogromno govora o t.i. ženski in moški božanski energiji. Obstaja mnogo teorij in pogledov in tako bom v tem članku z vami delila nekoliko bolj energijski oz. duhovni pogled na žensko (in s tem seveda tudi na moško) energijo.

Ženski in božanski moški princip predstavljata polarnost, na principu katere je zgrajeno praktično vse na fizični ravni.

Gre torej za dve sili ali dva pola kreacije in ko se združita v eno, nastane novo življenje. Takrat govorimo, da se preko združitve teh dve božanskih sil rodi novo življenje v fizični svet.

Kaj pa se zgodi takrat, ko se te dve sili ne združita v eno?

Takrat pa govorimo o nenehnem plesu božanske moške in ženske energije. Sama pojmujem ta ples ‘Shiva-Shakti ples’. Ples neskonlnega približevanja in oddaljevanja.

Ženski princip je obrnjen ‘navznoter’ in tako mu velikokrat rečemo, da je tudi bolj pasiven princip. Moški princip pa je obrnjen ‘navzven’, v vse fizično in logično.

Ženski intuitivno, duhovni in čustveni princip predstavlja ravnovesje moškemu logičnemu in fizičnemu principu. Naloga teh dveh principov je, da sodelujeta, saj le skupaj lahko ustvarjata.

Vendar pa je kljub vsemu ženski princip tisti, ki na neki ravni vodi igro. Namreč, ženski princip je direktno povezan z intuicijo oz. duhovnim vedenjem in zavedanjem. Ženski princip v vseh nas, tako ženskah, kot tudi moških, je tisti, ki nas povezuje z našo dušo.

Naša duša je tista, ki nam pove s kakšnim namenom se nam nekaj dogaja, ali pa s kakšnim namenom smo v tem svetu. Naša duša ima v ‘rokah’ načrt naše življenjske poti, ter nas vodi po poti najbolj temeljitega učenja in duhovnega razvoja.

Naloga moškega principa v vseh nas pa je, da vodstvo duše, torej notranjega ženskega principa, prevede v prakso – da to vodstvo tudi živimo, ne le o njem govorimo!

Moški princip nam ponudi okvire logike in pravil oz. praktičnost, da se lahko naša dušna vizija preslika na platno materialnega.

Gre torej za idealen princip delovanja – ženski princip nakaže smer, moški pa vodi realizacijo.

To dinamiko lahko opazimo tudi na naši individualni ravni. Čisto vsi smo ustvarjeni iz teh dveh božanskih principov, ki se manifestirata na vseh ravneh; vse od fizične, mentalne, čustvene in duhovne ravni.

Če torej želimo biti in delovati v ravnovesju, potrebujemo ravnovesje obeh energij – tako na fizični, čustveni, mentalni in duhovni ravni. To je pot k ravnovesu, celovitosti in enosti samega s seboj.

Celotna pot osebnostne in duhovne rasti nas pelje k temu spoznanju in zavedanju – da smo Eno. Da se že vsi potenciali nahajajo znotrarj nas, saj je Sila, ki je ustvarila vse, ustvarila tudi nas.

Ljudje živimo v realnosti, kjer je bilo razumevanje, svetost in spoštovanje obeh sil božanskega popolnoma napačno interpertirano.

Ob padcu Lemurije, tisočetja nazaj, je na naš svet stopila ‘duhovna pozaba’. Ljudje so začeli izgubljati stik s seboj, s svojo pravo naravo. Sveta lemurijska znanja so ostala ohranjena v osrčju različnih tradicij in duhovnih praks, večji del človeštva pa se je zavil v duhovno temo.

Brez pravega razumevanja in zavedanja, smo začeli te dve energiji uporabljati napačno.

Predstavljajte si, da sta obe energiji, kot tehtnica. Druga drugo potrebujeta za uravnovešanje in harmonijo. Ob padcu zavesti smo izgubili zavedanje, kako pomembno je, da ohranjamo ravnovesje med duhovnim in fizičnim.

Duhovnost je po novem postala sistem verovanja, ki ni imel kaj dosti z dejansko duhovnostjo. Moški aktivni in logični princip pa se je usedel na prestol in začel vladati svetu.

Pravila, pravila in še enkrat pravila. Velikokrat brez srca in brez vsebine.

Našemu svetu je zavladal t.i. senčni Zevs in brez protiuteži je ta senčni Zevs deloval izjemno kruto, brezsrčno in brez milosti.

Trpljenje, ki ga vidimo v tem svetu ni posledica gospodarsko-ekonomske krize, o kateri nam govorijo. To so v resnici vse le iluzije, ki si jih je senčni Zevs izmislil, da bi lahko prevzel popolno prevlado.

Naš planet nam daje čisto vse, kar potrebujemo, da živimo v obilju.

Senčni moški princip Zevsa pa nas je odpeljal od naših korenin, od našega stika z Gajo, od naših src. Popeljal nas je v svet fizičnega in svet mentala. Sam je postavil svoja pravila, kateremu so mnoge generacije slepo sledile.

Če si ogledamo zgodovino in življenje na našem planetu, ta slika postane še toliko bolj jasna.

Senčni Zevsov princip vedno deluje na fizično-mentalni ravni. Prepričal nas bo, da so to pravila in da moramo tako delovati. Seveda, če ne bomo sledili parvilom, nas bo kaznoval.

Skozi čas in prostor nas je peljal preko mnogo rarzličnih oblik suženjstva, dokler nismo vstopili v ta moderni čas, kjer je vse skupaj doseglo svoj vrhunec.

Najtemnejše je pred zoro, kajne?

In prav tu se nahajamo. Vstopili smo v čas, ko Zevs zaključuje s svojim vladanjem. Ko enostavno ne bo več dovoljeno, da sta božanska ženska. in božanska moška energija tako zelo izrinjeni iz. našega sveta.

Z letom 2020 se aktivno vrača Božanska Ženska nazaj v naš svet. Vrača se tako, da se prebuja, kot sila duhovnega zavedanja in intuicije znotraj nas. Vodi nas po poti srca, srčnostit in enosti. Uči nas sočutja in nam sporoča, da smo vsi del Božanske Enosti in da moramo tako tudi delovati.

Po drugi strani pa ta Božanska Ženska prebuja Božanskega Moškega v vsakemu izmed nas. Spominja ga, da je ona tista, ki ga vodi v. pravo smer. Vodi ga, da se prebudi in da svoje darove začne uporabljati v višje dobro. Želi, da ponovno postaneta eno.

Vstopamo v čas, ko senčnemu Zevsu ne bo več prostora v našem svetu. Čas, ko bodo Mati Zemlja in vse kozmične sile poskrbele, da vsak in vse pride na svoje mesto.

Vstopamo v čas, ko bodo stvari veliko večje in bolj mogočne, kot si sploh lahko predstavljamo.

V tem času je naša naloga, da hodimo po poti lastnega združevanja in povezovanja notranjih energij. Prebuditi moramo intuicijo, se povezati z dušo, nato pa slediti temu vodstvu na vsakem koraku v našem vsakdanjem življenju.

Prav vsakdo izmed nas ima v tem času posebno nalogo. Vsi smo poklicani, da smo del spremembe.

In kje se ta pot začne?

V našem srcu. V inteligenci srca, ki je neštetokrat večja od inteligence uma. Srce nam pove, kaj je pravo in kam naj gremo. Vedno nam poda prave odgovore.

Naučimo se torej prisluhniti svojemu srcu in njegovim vzgibom, saj nas vodijo po poti k notranji enosti, celovitosti in izpolnjenosti.

 

Če želite raziskati svojo žensko in moško božansko energijo globje, toplo vabljeni na program Moderne Duhovne Bojevnice >>> 

POT MODERNE BOJEVNICE

NOV 10-mesečni program namenjen modernim duhovno prebujenim ženskam, ki želijo v obdobju, ki ga prinaša leto 2020, zaživeti v svoji polni moči na vseh področjih življenja.

Svet bo rešila zahodna ženska. 

- Dalai Lama

 

DODATNE  INFORMACIJE & PRIJAVA

Naročite se!

Prijavite se s svojim e-poštnim naslovom, če želite prejemati novice in posodobitve.