Po poti maternice

piše mojca vellacher

Sodobna znanostj odkriva, da je v trebušni votlini več nevronov kot v možganih. V trebušni votlini je namreč 72.000 živčnih končičev, medtem ko jih je v možganih le 50.000. 

V kitajski medicini je tanko črevo (del materničnega obtoka) kraj, kjer se shranjujejo globlja čustva povezana s srcem, v tibetanski medicini pa je to središče naklonjenosti in povezave s sabo in svetom. 

Na tej točki prve spirale človek še ne obvlada čustev, da bi videl širšo sliko, saj s čustvi, shranjenimi v maternici, še ni vzpostavil stika ali zavestnega dostopa. 

Ženska sposobnost prepoznavanja globine jasnosti in intuicije se šele začenjajo razvijati.  Človeka lahko navidezni videz in drugi vplivajo nanj in ga nadzorujejo, saj temelj še ni oblikovan, in če je, je oblikovan na podlagi uma. Z nastopom osebne krize se začnemo poglabljati v rane na prvi spirali maternice. Ko slišimo za maternico, se lahko globoko v sebi na nerazložljiv in skrivnosten način počutimo poklicane k njej. Morda iščemo odgovore in preizkušamo najrazličnejše pristope, od katerih nobeden ne pride do bistva našega občutka, da nam nekaj manjka, pri čemer se zdi, da vsi drugi pristopi ne delujejo tako, da bi nas pripeljali v ta globok prostor, za katerega vemo, da obstaja v nas. Za večino žensk je danes maternica organ, tako kot ostali organi, ki dajejo življenje našemu telesu in umu. Tako kot za srce, jetra, žolčnik, ledvice, tudi za maternico vemo, da obstaja, vendar ali nanjo pomislimo, razen ko pomislimo na menstruacijo ali nosečnost? Za kaj drugega je namenjena? Kaj če bi si zastavili naslednja vprašanja: Kaj še počne moja maternica, razen da rojeva? Kakšna modrost in moč je v moji maternici? Vprašajte se iskreno: Ali se vam zdi, da je kakšen del vašega življenja neizpolnjen, da vam manjka nekaj, česar ne morete natančno določiti? Pot maternice je namenjena ženski, ki želi biti popolnoma opolnomočena kot ženska, manifestirati svoje dušno poslanstvo in biti sposobna nečesa, kar ji manjka, pri čemer se zdi, da vsi drugi pristopi ne delujejo, da bi nas pripeljali v ta globok prostor, za katerega vemo, da obstaja v nas.

Tako kot za srce, jetra, žolčnik, ledvice tudi za maternico vemo, da obstaja, vendar ali nanjo pomislimo, razen ko pomislimo na menstruacijo ali nosečnost? Za kaj drugega je namenjena? Kaj če bi si zastavili naslednja vprašanja: Kaj še počne moja maternica, razen da rojeva? Kakšna modrost in moč je v moji maternici? Vprašajte se iskreno: Ali se vam zdi, da je kakšen del vašega življenja neizpolnjen, da vam manjka nekaj, česar ne morete natančno določiti? Pot maternice je namenjena ženski, ki želi biti kot ženska popolnoma opolnomočena, manifestirati svoje dušno poslanstvo in biti sposobna imeti intimne, izpolnjujoče svete odnose, aktivno sodelovati in se v celoti vključiti v spontano radost in val življenja. Namenjena je ženski, ki želi v celoti uveljaviti svoj avtentični jaz kot živo in tekoče doživetje ter živeti svojo ženskost v celoti, brez zadržkov ali oklevanja, brez kompromisov. Namenjena je ženski, ki želi imeti odprto, izpolnjujoče spolno življenje in ki želi to energijo dinamično uporabiti za svoj razvoj, zdravje in življenjski slog. Maternica je iskreno ogledalo duše, ki služi kot odsev resnice o napredku v naši rasti. Je tekoča, blagodejna, nežna in materinska kot miren ocean, ki gladi in uravnava kalupe odvečnih moških odnosov in izrazov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *