Moč maternice

piše mojca vellacher

Stanje vaše maternice odraža stanje vašega življenja. Maternica pomeni vrata celotnega človeškega življenja. Kadar maternico častimo in spoštujemo, postane kanal moči, ustvarjalnosti in lepote - takrat na zemlji zavlada veselje.

 Kadar pa  se njenega glasu ne sliši in ostane brez odgovora ali jo celo  zanikamo, maternica postane vir bolezni. Kolektivno stanje  ženskih maternic odraža stanje sveta. Kadar veliko maternic trpi zaradi tumorjev, cist, frigidnosti in močnih menstrualnih krvavitev, kadar veliko žensk doživi spolno agresivna dejanja ter nepotrebne histerektomije, takrat pokrije zemljo disharmonija. Stanje maternic neposredno odraža tudi stanje misli, duha in ravnanja žensk. Maternica je skladišče vseh naših čustev.  Tukaj se zbere vsak občutek - dober ali slab. 

V današnjem obdobju smo kolektivno dosegli stanje »negativne moči maternice«.

 Nenaraven in nezdrav način življenja povzročata negativno moč maternice, kar pa podpira spopade ljudi med seboj, spopade proti planetu, in spopade žensk proti maternici. 

Stanje maternice  pri ženski je tudi odraz vseh njenih odnosov. Ko je maternica pri ženski v zdravem stanju, je njeno življenje v ravnovesju in harmoniji.

 Ljubezen in skrb, ki jo ženska podari maternici, odraža njeno resnično raven čustvenega, duhovnega, fizičnega in duševnega zdravja. Na žalost vse preveč žensk v današnjem svetu doživlja neko obliko degeneracije maternice, kar povzroči bolezni. 

Ko bomo ženske zdravile in negovale svoje maternice, bomo spremenile tudi svojo usodo ter usodo našega planeta.

 Ženske, čas je, da prevzamemo nadzor! Svoje maternice moramo braniti s svojimi življenji, saj je maternica rojstni kraj vseh naših ustvarjalnih sposobnosti, kreacij,  naših poti ter novih življenj celotne kreacije. 

Naravna biologija maternice je, da shrani in hrani oplojeno jajčece, dokler nerojeni otrok ali potomci niso pripravljeni na porod. Sluznica maternice se med menstrualnim ciklom redno lušči in ponovno obnavlja. Menstrualni tok zapusti telo, tako da lahko v maternici zraste nova obloga za naslednjo jajčno celico. Naši jajčniki vsebujejo od nekaj sto tisoč do več milijonov celic foliklov že od rojstva; v ženskem življenju pa se sprosti le približno 400 jajčnih celic. Prirojena modrost naše maternice je neverjetna. Na primer, ta naravni proces, skozi katerega gremo, lahko vidimo kot prispodobo ali simbol ženske alkimije; ter spočetje in postopek rojstva otroka kot simbol naše ustvarjalne in kreativne  maternice.

 Jajčniki sprostijo jajčece (določijo namen); jajčne celice ali jajčeca se držijo maternične sluznice, ki je ustvarila "hranilni namen" Menstrualni tok zapusti telo, tako da lahko maternici zraste nova sluznica za naslednjo jajčno celico (ali naslednji namen). 

To je popoln simbol smrti in ponovnega rojstva, vsak menstrualni ciklus pa priložnost ali darilo, da se znova domislimo. Zdi se mi, kot da nam ni treba daleč, niti da moramo potovati v druge kraje, da bi se naučili, kaj naša maternica že ve o življenju v ravnovesju s cikli narave. Verjamem, da moramo le naravnati se, biti z njo in "teči" z njo.

Na žalost je večina žensk sprejela negativni prizvok glede doživljanja svojega obdobja. Krči, PMS, krvavitev ... grrrr! Večina žensk, ki jih poznam, se resnično boji tega mesečnega "obdobja" v svojem življenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *