7 NEIZOGIBNIH STOPNIC TRANSFORMACIJE

Vse faze preobrazbe predstavljajo povsem normalna in zdrava stanja, ki se nam vsem zgodijo, ko nastopijo spremembe. Pa vendar, problem se pojavi, ko se na neki točki zadržujemo predolgo, ali pa takrat, ko se spremembi upiramo.

Z razumevanjem teh sedmih stopnic boste utegnili svoj proces sprememb speljati v veliko krajšem času. Razumeli boste, da vse sledi določenemu zaporedju oz. vzorcu, in da ste kljub vsemu na pravi poti!

#1 faza: ŠOK

 

Ko se nas dotakne val sprememb smo najprej šokirani. Verjamem, da vas je kar nekaj, ki ste precej povezani s svojo intuicijo in val sprememb začutite že veliko prej … in potem šok ni tako velik. Pričakovali ste nekaj neizogibnega in sedaj se je zgodilo.

Če imate dovolj duhovnega zavedanja in veste, da je takrat, ko doživimo večje spremembe in šoke, potreba po duhovni praksi še večja, potem boste to obdobje zelo hitro prešli.

Mnogo tečajnikov mi pravi, da z redno duhovno prakso in na-novo osvojenim razumevanjem določeno situacijo, ki bi jo v preteklosti procesirali npr. leto ali dve, sedaj predelajo v tednu ali dveh. Reakcijski čas se torej skrajša, saj hitreje ozavestimo, čemu je ta sprememba namenjena. Poiščemo višjo duhovno perspektivo.

Šok se lahko pojavi na mnogo različnih načinov, vedno pa gre za to, da se v našem življenju ustvari situacija oz. okoliščina, ki vse spremeni.

Veliko ljudi se trenutno sooča z močnimi spremembami na področju službe in partnerstva. Torej, dve področji, ki sta trenutno na udaru.

Če npr. službo izgubimo nepričakovano in čez noč, popolnoma nepripravljeni, smo lahko v čistem šoku. Zataknemo se v fazah jeze, žalovanja, zamer in podobnega. Ključ je, da se naučimo spustiti, saj nas več kot očitno čaka nova in drugačna izkušnja, ki je bolj usklajenega z našo dušno potjo in našimi potrebami po duhovni rasti. Ko nekaj oddide iz našega življenja je le-to preprosto odslužilo svojemu namenu. Skupnega učenja ni več. Zaključeno je. Tako nas zakon sprememb želi pomakniti bližje temu, kar je je bolj usklajeno z našo pravo naravo in našo notranjo rastjo.

V trenutem času je in še bo ogromno partnerskih razhodov. Partnerski razhodi v trenutnem času naznanjano, da se za oba partnerja nakazuje nova pot; novi ljudje, nove situacije in nove oblike duhovne rasti in napredka.

Želite zavlečevati? Bolelo bo. Se boste soočili in dovolili rani, da se zaceli na svežem zraku? Minilo bo hitreje, kot si mislite. A zapomnite si, zakon sprememb ne počiva.

Pojavljali pa se bodo tudi ljudje iz preteklosti in prav z njimi boste morali svoje rane ponovno ozavestiti. Ste osvojili lekcijo? Vas še vedno veže zamera z osebo iz preteklosti? No no, dragi moji … priložnosti za zdravljenje bo ogromno. Pred vrati je revolucionarni avgust, ki bo spremenil vse, kar smo do sedaj poznali. Verjemite, da v resnici nimate kontrole …

#2 FAZA: ZANIKANJE

 

Naslednja faza je zanikanje, ki hkrati predstavlja našo izjemno močno željo po tem, da bi celotno situacijo vrnili v prejšnje stanje. Na vsak način se trudimo vrniti v preteklo stanje. Obujamo spomine, trudimo se na vse pretege, da bi situacija izginila. V tej fazi tudi iščemo KRIVCE za nastalo situacijo. Ker je sprejeti dejstvo, da tako pač je, ker je to v najvišje dobro, tako zelo težko, moramo poiskati krivca zunaj sebe. Neko osebo, situacijo ali okoliščino, ki bo sedaj generalni krivec za nastalo situacijo.

Če se soočamo s službeno situacijo, krivimo šefa, sodelavce ali sistem. Počutimo se izigrane.

Če se soočamo s partnersko situacijo, krivimo partnerja, tretjo, četrto ali peto osebo. Krivimo sebe in partnerja. Igra krivde, obtoževanja in ustrahovanja. Svojo bolečino zanikamo …

Če se soočamo z izgubo ljubljene osebe, lahko prav tako krivimo sebe ali druge. Um išče logične odgovore, obnavlja preteklost in išče rešitve. Preprosto zanika dejstva …

V tej fazi smo jezni, nastrojeni. Borimo se na vse pretege. Bitke. Kreg. Obtoževanje in nato omahnemo v obup.

#3 FAZA: OBUP – duhovna depresija

Ko vidimo, da smo v situaciji dejansko nemočni in da ničesar ne moremo spremeniti, nastopi duhovna depresija. Stanje obupa. Predanosti.

Počutimo se utrujene. Ne moremo se več boriti. Morda imamo občutek, da smo bili premagani. Ni nam uspelo. Stvari se niso izšle kot bi želeli. Občutek samote, izoliranosti, žalosti, zapuščenosti in izigranosti.

V tej fazi na plano pride ogromno občutkov in prav vsi so povezani z našimi nerazrešenimi občutki iz otroštva. Če imamo iz otroštva in obdobja odraščanja ogromno nepredelanih občutkov, potem bodo te spremembe lahko precej brutalne. Razmetavalo nas bo, ker se bomo oklepali najrazličnejših čustev. Želeli bomo nazaj, pa ne bomo mogli. Želeli bomo naprej, pa ne bo možno, dokler občutkov ne bomo ozdravili. Zato torej,

OBUP je stanje predaje in nakazuje na izjemno pozitivne spremembe.

Ko se predamo, se zdravljenje lahko začne. Ko se nehamo boriti, lahko naš višji jaz končno prevzame vajeti. Ko naš um končno dojame, da nima smisla se boriti in da očitno obstaja ‘višja sila’, ki vodi naše življenje … no potem smo pripravljeni na soočenje s svojimi čustvi.

Spoznamo, da je to, kar se nam je zgodilo, izjemen blagoslov. Začenjamo čutiti nov občutek sebe, svobode … rojeva se vizija novega življenja. Nekje globoko v sebi vemo, da je vse tako, kot mora biti …

#4 FAZA: ŽALOVANJE

 

Žalovanje je faza, kjer smo soočeni s kupom občutkov. Ne želimo si več nazaj; spoznali smo, da je vse vodeno in da je kljub vsemu vse tako kot mora biti. Sprejmemo. In tako sedaj lahko žalujemo.

Predelujemo spomine, čutimo osamljenost. Življenje se umiri, a hkrati na plano pride kup občutkov, ki jih nismo vajeni in katere smo prej za vsako ceno tlačili v naše nezavedno. Življenje smo si napolnili s prijatelji, partnerji in dogajanjem … da le ne bi čutili. Sedaj pa je prišel čas, da ponovno čutimo. Čutenje je globoko, prežemajoče … čutimo cmok v grlu, stiska nas. Občutki osamljenosti. Zapuščenosti. Težina. A hkrati mir. Mir, ker vemo, da je vse tako kot mora biti. Mir, v katerem sedaj lahko žalujemo.

Ta faza lahko traja ….dokler je potrebno. Lahko se celo večkrat vrnemo vanjo.

Najprej mislimo, da žalujemo za drugimi osebami, okoliščinami in spomini. Po določenem času začnemo žalovati za svojo staro osebnostjo. Ego, ki je bil vezan na te ljudi, situacije in okoliščine se razkraja. Ker nima več ničesar, na kar se lahko pripne in k čemur lahko pobegne, nima več preživetja. Kot odvisnik, ki je končno sprejel svoje zdravljenje, tudi mi končno sprejmemo svojo žalost. Naš stari jaz umira. Razkraja se. Nič več ne bo, kot je bilo.

Vdih in izdih. Konec je.

Pa vendar, nekaj novega se rojeva. V naše življenje vstopajo novi ljudje. Nove priložnosti. Spoznamo, da je življenje tudi zunaj naših omejenih okvirjev in bolečine, ki nas je za določeno obdobje ugrabila.

#5 FAZA: ZDRAVLJENJE

V procesu zdravljenja smo že veliko močnejši. Vemo, da imamo pomembno odgovornost dela na sebi. Začnemo se ukvarjati s seboj. Iščemo odgovore. Beremo in se izobražujemo. Iščemo učitelje in naše življenje ponovno postane polno božanske sinhronosti.

Sanje so močne in globoke. Ponovno postajamo MI. Oseba, kot smo bili, preden se je vse skupaj zgodilo. Sedaj spoznavamo, kje vse smo se izgubili. Kje vse smo predali meje. Kje smo predali svojo moč.

V procesu zdravljenja spoznavamo sebe v novi luči. Vidimo, da smo vredni. Da smo pomembni. Da pravzaprav NIČ drugega ni tako zelo pomembno kot mi in naša dušna pot. Zavežemo se sebi Ljubezni do sebe. Pa spoštovanju sebe. Svojih mej. Svoje resnice. Ne bomo več dovolili … ne, ne bomo.

Ne bomo več predali svoje moči. Ne bomo več predali svoje resnice. Ne bomo več sami sebe postavili v kot.

Hvaležni smo za preteklo izkušnjo. Morda še vedno boli. Morda vedno bo. Odvisno od izkušnje. A nekaj vemo – izkušnja nas je spremenila.

To kar smo doživeli je bila izjemno močna lekcija. Sedaj dojamemo, čemu je ta situacija služila. Vidimo, da smo imeli popolnoma napačno predstavo. Verjeli smo, da nas zunanje okoliščine definirajo. Sedaj razumemo, da je naša prava identiteta nekaj drugega.

Povezujemo izkušnje iz otroštva s svojim odraslim življenjem. Vidimo neverjetne vzporednice. Šokirani. Pa vendar pripravljeni, da enkrat za vselej ozdravimo svojo ranjeno psiho.

Pripravljeni, da se ponovno rodimo.

#6 FAZA:  PONOVNO ROJSTVO

Sedaj smo osvojili dovolj materiala, da se naše življenje začne na novo postavljati. Občutimo občutek ponovnega rojstva. Življenjska energija se dvigne. Neverjeten občutek moči. Prebojnost. Božanska sinhronost spet vstopi v naše življenje. Volja do življenja se vrne. Prav tako strast.

Vrata novih priložnosti se odpirajo. Novi ljudje, dušne povezave. Srečanja, ki se nas dotaknejo. Srečanja, ki v nas premaknejo nekaj, kar smo mislili, da je že zdavnaj izgubljeno.

Sedaj razumemo, da so vsi drugi tu, da nam pomagajo po naši dušni pot. Nekateri nas ranijo, da se prebudimo. Drugi nas vzpodbujajo, da lahko letimo.

A čisto vsi in vse je tu, da nas vrne k nam samim. Da se spomnemo, KDO RESNIČNO SMO.

#7 FAZA: DUHOVNO PREBUJENJE

Zavedanje.
Prebujenost.
Mir.
Moč.
Jasnost.

Sedaj smo pripravljeni delovati drugače. Prebudili smo se iz svojih morastih sanj. Razumemo svoje iluzije in bolečine, ki smo jih s seboj tovorili tisočletja. Ne potrebujemo jih več. In tudi naša bremena nas ne potrebujejo.

Zaključeno je.

Lahko se prebudimo. Smo točno to, kar smo. Sijemo. Delujemo.

Tu se zgodi rojstvo neverjetne kreativnosti. Spoznamo, da nikoli nismo tako srečni in izpolnjeni, kot takrat, ko smo kreativni. Spoznamo svoje duhovne darove. Povežemo jih z izkušnjami in naredimo nekaj, kar še nihče ni nardil.

Naše srce je gonilo. Je strast in je moč. Poganja kolesje tega, kar bi želeli dati svetu.

Razmišljamo izven okvirjev. Delujemo drugače. Prinašamo novosti.

Vizionarji nove dobe, pozdravljeni!

Če želite spoznati svoje lastne arhetipe in kako vodijo pot vašega poslanstva, se mi pridružite na tečaju o arhetipih >>>

POT MODERNE BOJEVNICE

NOV 10-mesečni program namenjen modernim duhovno prebujenim ženskam, ki želijo v obdobju, ki ga prinaša leto 2020, zaživeti v svoji polni moči na vseh področjih življenja.

Svet bo rešila zahodna ženska. 

- Dalai Lama

 

DODATNE  INFORMACIJE & PRIJAVA

Naročite se!

Prijavite se s svojim e-poštnim naslovom, če želite prejemati novice in posodobitve.