7 čaker – 7 energijskih vorteksov

Sedem čaker je pravzaprav sedem osnovnih energijskih centrov, ki predtavljajo vez med fizičnim in energijskimi telesi.

Gre za sedem vorteksov svetlobe, ki prevajajo življenjsko kozmično energijo na raven našega fizičnega telesa. Koncept sedmih vorteksov se z aktivacijo vsakega naslednjega nivoja našega Svetlobnega telesa nadgrajuje s sidranjem ostalih čaker, ki so usmerjene ne prevajanje duhovnih energij.

Tako pravimo, da je sedem osnovnih čaker vezanih predvsem na naše fizično telo in izkušnjo fizične realnosti.

Obstajajo pa tudi druge čakre, ki se ukvarjajo z nivoji zavesti in razsvetljenja. S prehodom v Novo Resničnost se aktivira naš energijski sistem Svetlobnega Telesa, ki naj bi na svojem osnovnem nivoju obsegal 12 čaker. Vendar pa se tu zgodba ne zaključi; z vsako nadaljno aktivacijo se nato aktivirajo dodatne čakre oz. energijski centri, ki prevajajo toliko bolj fine in razsvetljene energije.

V obdobju razsvetljene Lemurije, ki predstavlja zibelko človeštva, pa smo imeli popolnoma drugačno energijsko telo, kot pa ga imamo danes. Ljudje namreč nismo bili tako zelo fizična bitja, temveč svetlobna oz. energijska. Naša telesa so bila narejena iz zelo fine duhovne vibracije, lahko smo prehajali med dimenzijami. Energijsko telo, kot ga imamo danes, je posledica padca zavesti.

Z redno meditativno in duhovno prakso to energijsko telo preobražamo; ko dvigujemo svojo duhovno zavest, hkrati aktiviramo svoj božanski DNK in preobražamo svoje svetlobno/energijsko telo.

Da pa bi lahko aktivirali višje energijske centre našega Svetlobnega Telesa in uživali v njihovih sadovih, se moramo najprej osredotočiti na sedem osnovih energijskih centrov, ter se naučiti s pridom, predvsem pa na prav način uporabljati energije teh čaker.

Trenutno se nahajamo v obdobju izjemne planetarne preobrazbe, saj se v svoji zavesti počasi vračamo k znanjem in svetlobi, ki smo je bili deležni v času Lemurije. 

Intenzivno se sidrajo močni energijski portali, priča smo intenzivnih prehodom, saj naš planet potuje iz tretje dimenzije v peto dimenzijo, pri čemer se spreminja tudi dejansko pozicija planeta. To pomeni, da smo z vsakim novim dnem bližje svoji novi lokaciji, kjer bo naš planet užival v veliko bolj razsvetljenih energijah.

Tudi prebivalci tega planeta se pripravljamo na ta prehod in tako intenzivno preobražamo energijske zapise, ki jih nosimo na nivoju svojih sedmih čaker. Naše celotno telo se pod vplivom preobrazbe naše zavesti pripravlja na prehod na novo raven bivanja.

Kot pa že omenjeno, vse se prične pri preobrazbi energij naših osnovnih sedmih čaker.

 

Pregled čaker 

 

KORENSKA ČAKRA – se nahaja na koncu hrbtenice.

 

Povezuje nas s fizičnim svetom, materialnim okoljem, časom in prostorom. Takrat, ko je uravnovešena, se počutimo izjemno stabilne in varne. Imamo jasne in dobre meje, čutimo notranjo moč. Prav tako se povsem na praktični ravni zavedamo, kdo smo. Zavedamo se, kam spadamo, kje je torej naše mesto pod soncem. Prva čakra nas povezuje z družino, skupnostjo in okoljem. Na tem nivoju je del naše energije manifestiran zunaj nas, s tem pa nam omogoča, da pripadamo določenemu sistemu in družbi. Ta čakra se tudi povezuje z vsemi materialnimi stvarmi, denarjem in varnostjo. Takrat, ko ni v ravnovesju smo lahko izjemno tekmovalni, materialistični pohlepni, bojimo se finančih izgub oz. izgub materialnega.

 

SAKRALNA ČAKRA – povezuje nas z odnosi na različne načine.

 

Ko je ta čakra aktivna, vitalna in v ravnovesju, se z lahkoto izražamo. Predvsem v samih odnosih lahki uživamo harmonijo, saj od drugih nismo odvisni. Ta čakra nas povezuje z božansko žensko in moško energijo. Ključ je ravnovesje obeh energij, kar pa je v trenutnem obdobju ena izmed ključnih lekcij, ki jih moramo ljudje osvojiti. Na nivoju sakralne čakre se učimo zdrave navezanosti. Ko smo od stvari ‘odvzani’ dovolimo prostemu pretoku, da ustvari, kar potrebujemo. Ko smo na stvari pretirano navezani, zablokiramo pretok. Ker je to čakra, ki je v veliki meri povezana s kreativnostjo, je njeno uravnovešeno delovanje ključno, če želimo ustvariti našo dušno vizijo. Uravnovešanje te čakre je močno povezano s prvo in tretjo čakro. Te tri čakre nas namreč vežejo na materialno realnost. Delujejo skupaj, kot nekakšen team. Če je neravnovesje na enem področju, je nato tudi na drugih.

 

Pleksusna čakra – energija na tem nivoju se povezuje z našo notranjo močjo in osebnostjo oz. identiteto.

 

Govori o naši kontroli in samozavesti. Če je ta čakra uravnovešena, čutimo zdravo moč in kontrolo nad svojim življenjem. Nimamo problemov z avtoritetami in z lahkoto izražamo sebe. Če pa smo neodločni, prestrašeni, agresivni, zahtevamo pozornost, tekmujemo z drugimi, igramo bitke moči in podobno, potem ta čakra ni v ravnovesju. Če želijo uravnovesiti to čakro se moramo naučiti videti svoj resnični jaz in ga ločiti od vseh svojih iluzij. Pomeni tudi soočiti se s svojimi strahovi, saj neozaveščeni strahovi lahko popolnoma obarvajo našo perspektivo. Če želimo v življenju slediti intuiciji in naši dušni viziji mora biti naša pleksusna čakra močna in uravnovešena.

 

Srčna čakra se povezuje s čustvi, ljubeznijo, sočutjem, odprtostjo in nežnostjo.

 

Ko je naša srčna čakra pravilno odprta, vnaša ravnovesje v vse situacije in odnose. Če pa smo v preteklosti izkusili rano na tem nivoju, ki je nismo popolnoma ozavestili, se utegne na tem nivoju odvijati kar nekaj neravnovesja. Lahko postanemo hladni, odtujeni, ljubosumni ipd. Ključ v delu s srčno čakro je tudi to, da se naučimo pravilno uporabljati njeno energijo. To v praksi pomeni, da smo v resnično ljubečem odnosu do sebe. Negovanje sebe, čas zase in zdrave meje so tisto, kar ta čakra potrebuje za optimalno delovanje. Dandanes ima ogromno ljudi neravnovesje na tej čakri zaradi preteklih izkušenj in vzgoje. Nekateri ljudje so izjemno zaprti in sebični, drugi pa so pretirano radodarni, vedno mislijo na druge in pozabljajo na sebe. Oba načina sta le dva ektrema iste problematike – nerazrešenega odnosa s seboj. Če želimo, da vse naše čakre žarijo v ravnovesju, moramo najti tisto pravo ravnovesje prav na področju srčne čakre. Ta čakra uravnava delovanje vseh čaker. Pravimo, da je ljubezen najmočnejša sila v vesolju in tako se ključ dušne izpolnjenosti skriva prav v harmoniji naše srčne čakre. Ne pozabimo pa, da srčna čakra ne more biti v ravnovesju, če ostale čakre niso prečiščene, saj je njena naloga uravnavati vse nivoje.

 

Grlena čakra je v veliki meri povezana s srčno čakro.

 

Naša resnica ‘biva’ v srcu, izražamo pa jo na mnoge načine. Čakra kreativnosti in izražanja je v veliki meri prav grlena čakra. Ko svoje resnice ne izražamo jasno in direktno začnemo ustvarjati močno blokado na tem področju. Sčasoma se nam utegne zgoditi, da nam ta pomanjkljiva komunikacija na nivoju grlene čakre preide v navado. Rutinsko se začnemo obnašati neiskreno in neavtentično. Sčasoma pozabimo, kakšni so naši resnični občutki. Postanemo robot, sledimo drugim, podležemo avtoriteti in živimo kot žrtve. Vse to se zgodi preprosto zato, ker resnice nekje, nekoč nismo bili pripravljeni iskreno povedati. V svojem delu srečujem ogromno ljudi, ki imajo problem prav na tem nivoju. Nekje na poti so izgubili stik s svojim resničnim notranjim glasom in svoje življenje zgradili na temelju svoje ‘prilagojene’ osebnosti, ki izraža tisto, kar drugim ustreza in ne nujno tisto, kar je njena resnica. Če na vseh področjih življenja ne izražamo resnice, potem tudi na področju naše kreativnosti ne moremo dosegati tistega, kar bi lahko. Kreativnost je izjemna energija, močno povezana z delovanjem tudi vseh spodnjih in zgornjih čaker, vendar od nas zahteva, da smo v svoji moči. Odkrijte torej notranjo avtoriteto, poiščite notranjo moč. Živite svojo resnico.

 

Čakra tretjega očesa govori o intuiciji in uvidih.

 

Ko je ta čakra odprta jasno vidimo resnico in jo ločimo od iluzije. Vendar pa sposobnost ‘jasnega videnja’ uživamo le takrat, ko imamo prečiščeno naše emocionalno in mentalno telo. V nasprotnem primeru je naša perspektiva obarvana z našimi željami, hotenji, hrepenenji in strahovi. Velikokrat smo lahko izjemno intuitivni, ko gre za druge ljudi, ko pa gre za vprašanja našega življenja slika kar naenkrat ni več jasna. Vse to je povezano z našimi željami. Če se naučimo odvezati od naših želja, prečistiti vse svoje nivoje, bomo pripravljeni videti resnico. Sama takrat, ko intuitivno čutim oz. zaznavam, da morda nekaj ni v najlepšem redu, ne vidim pa smiselno, kaj bi to lahko bilo, na glas večkrat izrečem, da sem pripravljena videti resnico. V največ 48ih urah vedno dobim jasen odgovor, kjer se stvari same od sebe razkrijejo.

 

Kronska čakra je najvišja čakra v sistemu naših sedmih čaker.

 

Nahaja se na vrhu glave in predstavlja prehod k našim duhovnim nivojem. Povezuje nas z božansko modrostjo in višjimi mentalnimi funkcijami. Povezuje nas z inspiracijo in božanskimi idejami. Če ta čakra ni pravilno odprta smo lahko fanatično zaverovani v svoje ideje, popolnoma duhovno zaprti in analitični. Če je čakra pretirano aktivna velikokrat lahko zanemarjamo potrebe našega telesa in materialnega okolja. Ključ je seveda v ravnovesju delovanja vseh čaker in vseh nivojev. Pravilno odprta kronska čakra nam omgoča globoko intuitivno komunikacijo z razsvetljenimi nivoju. Omogoča sidranje visokih duhovnih informacij, komunikacije z razsvetljenim nivojem angelov in vodnikov, kanalizranje duhovnih sporočil in duhovnega vodstva. Da pa seveda prevajamo resnično avtentična in čista sporočila je potrebno kar obširno in poglobljeno notranje delo, preobrazba in prebujenje duhovne zavesti. Ne glede na to, karkoli delamo, imamo izjemno odgovornost do celote. Tega nikoli ne pozabimo.

Ko bomo ljudje ozavestili energije osnovnih sedmih čaker se bodo začeli aktivirati višji nivoji našega Svetlobnega Telesa, s tem pa tudi nov sistem čaker. Energija čaker direktno vpliva na vsa naša področja. Sedem čaker je sedem ključev zavestnega ustvarjanja realnosti.

 

Če želite podrobneje raziskati vaše energijsko polje, očistiti svoje čakre in začeli hoditi po poti aktivacije vašega Svetlobnega Telesa, se nam lahko pridružitet na izjemnem Lemurian Light Healing tečaju >>>

POT MODERNE BOJEVNICE

NOV 10-mesečni program namenjen modernim duhovno prebujenim ženskam, ki želijo v obdobju, ki ga prinaša leto 2020, zaživeti v svoji polni moči na vseh področjih življenja.

Svet bo rešila zahodna ženska. 

- Dalai Lama

 

DODATNE  INFORMACIJE & PRIJAVA

Naročite se!

Prijavite se s svojim e-poštnim naslovom, če želite prejemati novice in posodobitve.